MHP'den yeni açıklama! Bahçeli'nin Öcalan çağrısı övüldü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a seslenerek, “Tecrit kaldırılırsa, DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini ilan etsin.” dedi. Bu sözler siyasette gündemi değiştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 22 Ekim'in Türk siyasetinde bir milat olduğunu belirtti. Yıldız, modern ceza hukukuna yeni kavramların girdiğini ve bunlardan birinin de hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkı olduğunu ifade etti.


Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında, “Tecrit kaldırılırsa, DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini ilan etsin.” çağrısında bulunmuştu. Türkiye ve Türk milleti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirten Bahçeli, “Bu dirayet gösterilirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılmalı.” dedi. Bahçeli, “Ne Kandil, ne Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.” ifadelerini kullandı.