TANER: ''BUHARKENT ADAYIMIZ HENÜZ NET DEĞİL.''

İyi Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner Partisinin GİK kararını yorumladı.

Taner; “GİK toplantısında Başkanlık Divanı’na yerel seçimlerle ilgili yetki verildi. Bu yetki verilirken de tavsiye kararı niteliğinde 81 ilde kendi adaylarımızla çıkılması konusunda yetki verildi. Bunu daha önce de dile getirmiştik. Bu dönem o şekilde bir çalışma olacak. Bu, İYİ Parti olarak baktığımızda bizim kendi tabanımızın beklediği bir şey” dedi.

“CHP DAHA RAHATTI”

2019’da CHP’yle yaptıkları yerel seçim işbirliğini anımsatan Taner, şöyle devam etti: “2019 seçimlerinde Aydın’ın 17 ilçesinin 12’sinde CHP’li büyükşehir belediyesine ve ilçe adaylarına oy istedik. CHP bu konuda daha rahattı. 17 ilçenin tümünde kendi büyükşehir adaylarına, 12 ilçede kendi adaylarına oy istediler. 5 ilçede de ‘İYİ Parti’ye verin’ dediler ama verimli bir netice alamadık.

Örneğin Buharkent’te biz küsuratla seçim kaybettik ama Büyükşehir’de CHP fark atarak birinci parti çıktı. Şu anda geldiğimiz noktada kendi adaylarımızla seçime girmenin partimiz için daha hayırlı olacağına inanıyorum.”

Aydın’ın Buharkent dahil 5 – 6 ilçesinde adayların netleşme noktasında olduğunu aktaran Taner, “Diğer ilçelerde de çalışmalar devam ediyor. Bütün ilçelerde kendi adaylarımızla vatandaşımızın karşısında olmak istiyoruz” yorumunu yaptı.

İTTİFAKA KAPILAR KAPALI MI?

Taner, “İttifaka tamamen kapılar kapatıldı mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Belki ilerde konjonktür gereği bazı görüşmeler olabilir mi? Olabilir. Önümüzdeki süreçte CHP kongresinin neticesi biraz daha belirleyici olur. Şu andaki durum gereği, pek birliktelik olacağını zannetmiyorum. Tabii ki siyasette ‘olmaz’ demeyin. ‘Olmaz’ denen her şey mümkün olabilir. Biz kimsenin ne düşündüğüne, ne yaptığına karışmadan kendi partimizin politikalarını sürdürmeye çalışıyoruz. Şu anda Aydın maalesef partilerdeki huzursuzluk ve iç çekişmelerden bıkmış durumda. Bundan dolayı biz, önümüzdeki süreçle ilgili kendi parti politikalarımızı uygulayacağız.”