MİNNET BORÇLUYUZ...

Aydın’ın Buharkent ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlandı. İyi Parti Kurucu İlçe Başkanı ve Önceki dönem Belediye Başkanı Yusuf Vural, Buharkent’in kurutuluşunun 99’ncu yılı dolayısıyla MİLHA'ya yaptığı açıklamada, “Bugün Buharkent'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz” dedi.

“BAĞIMSIZLIK İÇİN ŞEHİR DÜŞÜP GAZİ OLDULAR”

Vural, “22 Ağustos 1919'da Yunanlılar tarafından işgal edilen Buharkent, 3 yıl süren acılarla dolu yılların ardından; 03 Eylül 1922’de Çolak İbrahim Bey komutasındaki akıncı müfrezesi, Efeler ve yerli halkla birlikte düşmana hücum ederek çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık göstermişler ve kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kimi şehit düşmüş, kimi de gazi olmuştur. Onlara minnet ve rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GEÇMİŞİNİ İYİ BİLEN NESİL YETİŞTİRMEK GAZİLERE BORCUMUZ”

Milli dayanışma ve bütünleşmenin ortaya koyulduğunu belirten Vural, “Bir daha bu acılı günlerin yaşanmaması için tarihini ve geçmişini iyi bilen ve geçmişinden aldığı güçle geleceğini sağlam temeller üzerine inşa eden yeni nesiller yetiştirmek bizlerin kurtuluş savaşındaki şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzdur.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz Buharkent’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü kutluyor, esenlikler diliyorum” diye konuştu.